Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας
Βαλτετσίου 37, 106 81
Αθήνα
ΤΗΛ. 2103300751(απευθείας γραμμή για χρήστες ουσιών)
Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας
25ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος
109 09 Διασταύρωση Ραφήνας
ΤΗΛ: 22940 79900
Αρχική σελίδα / ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

 

Μέλη του θεραπευτικού προγράμματος μιλούν για την εμπειρία τους...

 

 
«…για να κάνω οτιδήποτε έπρεπε να κάνω χρήση και αφού έκανα ζούσα για τη στιγμή που θα ξανακάνω, έβαζα συνεχώς τη ζωή μου σε κίνδυνο…»

Σωτήρης, 30 ετών
 
 
«Νόμιζα πως στη ζωή μου δεν θα κατάφερνα τίποτα χωρίς να έχω τη χρήση δίπλα μου. Πίστευα πολλές φορές σε καταστάσεις απόγνωσης και απελπισίας, λόγω των στερητικών που περνούσα και γενικότερα από όλο το λούκι που τράβαγα στη χρήση, πως τίποτε δεν είχε πλέον νόημα για εμένα…. σκέφτηκα πολλές φορές τι θα κάνω για να δώσω ένα νόημα στη ζωή μου, κάτι να αλλάξει μέσα μου…»

Αλέξανδρος, 28 ετών
 
 
«Όταν μπήκα στην κοινότητα δεν πίστευα ότι κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει, αλλά όσο περνούσε ο καιρός τόσο πιο δυνατός γινόμουν σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Στην κοινότητα για πρώτη φορά γνώρισα τον εαυτό μου και έμαθα ποιος είμαι, κατάλαβα τα κυριότερα θέματα που με σπρώχνανε προς τη χρήση και βρήκα φίλους που είναι δίπλα μου…»

Στέφανος, 29 ετών
 
 
«…εκεί που ήμουν χαμένος τελείως από χέρι και το ήξερα, αλλά μπορεί να συνέχιζα να έκανα ότι έκανα… σήμερα έχω κέρδος, έχω κερδίσει τη ζωή, τη ζωή μου, έχω κερδίσει να περπατάω στο δρόμο με ψηλά το κεφάλι, να μην πηγαίνω όπως πήγαινα. Έχω κερδίσει τα πάντα σχεδόν. Έχω κερδίσει φίλους πάνω από όλα.»

Λεωνίδας, 30 ετών
 

«…μπαίνοντας στη διαδικασία απόκτησης απολυτηρίου λυκείου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα κατάφερνα να πραγματοποιήσω στόχους, να παίρνω ικανοποίηση… κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.»

Μαρία, 27 ετών
 
 
«…έχω αυτονομηθεί σαν άνθρωπος και δεν βασίζομαι πάνω σε άλλους, έχω τη δουλειά μου, ανταπεξέρχομαι και μπορώ να νιώθω σίγουρος, έχω τους φίλους μου, είμαι καλά με τον εαυτό μου και νιώθω δυνατός.»

Μανώλης, 29 ετών