Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας
Βαλτετσίου 37, 106 81
Αθήνα
ΤΗΛ. 2103300751(απευθείας γραμμή για χρήστες ουσιών)
Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας
25ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος
109 09 Διασταύρωση Ραφήνας
ΤΗΛ: 22940 79900
Αρχική σελίδα / ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 

 

-----------------------------------------------

 ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 26Ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


Από τις 22/6 έως και τις 26/6 θα λειτουργεί καθημερινά στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου αίθουσα ψυχαγωγίας στην οποία θα μπορούν να έρχονται χρήστες για να πιούν καφέ, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να φάνε κάτι πρόχειρο και να συζητήσουν με το προσωπικό του προγράμματος.
Αν κάποιος το επιθυμεί θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ατομικό ραντεβού.

Στις 25/6 & 26/6 θα πραγματοποιηθούν δράσεις street σε σημεία - στάσεις των γραμμών Α10 και Β10 προς Μενίδι. Προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθώς και μέλη της επανένταξης θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τους χρήστες και να μοιράσουν αντισηπτικά μαντηλάκια και χυμούς


Στις 26 Ιουνίου  από τις 19:00 έως και τις  22:00 στην Πλατεία του Πόρτο Ράφτη στο Λιμάνι θα πραγματοποιηθεί  διανομή έντυπου υλικού του Προγράμματος από την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Ραφήνας μαζί με μέλη και εθελοντές σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων στο Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας.   
 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Οικογένειας
σας προσκαλούμε 

στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας 
την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 18.30 

σε μια εκδήλωση γνωριμίας για τις δράσεις πρόληψης 
και συμβουλευτικής του Κέντρου στη Ραφήνα 
και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Πρώτη περιβαλλοντική δράση στο ¶λσος από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας»


«ΑΛSOS ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ». Με αυτό το σύνθημα η νέα δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες αλλά και τους φορείς της πόλης μας σε μια πρώτη περιβαλλοντική δράση στο ¶λσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτή την Κυριακή ( 19/10 ) στις 11 το πρωί πλήθος μαζικών φορέων, πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τα σχολεία της πόλης μας από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια, οι πρόσκοποι και κάτοικοι όλων των ηλικιών θα συναντηθούν στη λίμνη του ¶λσους.Ο Δήμος έχει σχεδιάσει μια σειρά από περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και πολιτιστικές εκπλήξεις.
«Πιστοί στη δέσμευση και την ευθύνη που αναλάβαμε, συνεργαζόμαστε με ειδικούς επιστήμονες (γεωπόνους, δασολόγους κα.) και έχουμε καταρτίσει πλήρες πρόγραμμα για τη διάσωση και αναζωογόνησή του ¶λσους», σημείωσε ο Δήμαρχος ¶ρης Βασιλόπουλος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλάδεμα από ειδικούς κλαδευτές – γεωπόνους, καθαρισμό του ¶λσους, τοποθέτηση και βάψιμο κινητών στοιχείων στην όχθη της λίμνης, βάψιμο του ανεμόμυλου και αλλαγή των πανιών της φτερωτής. Στο χώρο γύρω από τη λίμνη θα λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια ζωγραφικής -  πηλοπλαστικής και κατασκευής μουσικών οργάνων. Θα αναπτυχθούν, επίσης,  συμμετοχικές δράσεις για μικρά παιδιά σε συνεργασία με τους προσκόπους, ενώ θα λειτουργεί συλλογική κουζίνα για όλους τους συμμετέχοντες. Τη δράση υπογράφουν μουσικά οι Εncardia και η ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.


 

--------------------------------------------

Τριήμερες εκδηλώσεις με ενημερώσεις, streetwork και χοροθεατρικά δρώμενα, από 24/6 έως 26/6, θα πραγματοποιήσει το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
                                      -24/6 18.00 Αγ.Δημήτριος  (Πλατεία ¶ρης Βελουχιώτης)
-25/6 18.00 Αθήνα (Βαλτετσίου)
-26/6 18.00 Αθήνα (Βαλτετσίου)

Θα ακολουθήσει το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων.
Σας περιμένουμε!

---------------------------------------

H «Tεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, οι θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), το Δίκτυο για τα  Δικαιώματα του Παιδιού και οι Encardia  σας προσκαλούν σε μια μεγάλη συναυλία την Τρίτη 13 Μαΐου στις 20.00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι..

Αντί για εισιτήριο: Ένα κουτί αντιβίωση ή ένα παιδικό γάλα για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών του Κόσμου.

Στη συναυλία συμμετέχουν: Τα μουσικά σύνολα των θεραπευτικών κοινοτήτων ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και  ο Ηλίας  Λογοθέτης.


 

 

----------------------------------------------

Ένα κουτί γλυκά σε κάθε άστεγο χρήστη, φτιαγμένα από τους ίδιους θα προσφέρουν τα μέλη της Εν. Κοινότητας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, τη Δευτέρα 23/12, ως μια συμβολική κίνηση προσφοράς και ενημέρωσης για το θεραπευτικό πρόγραμμα.
 

 

-------------------------------------------------------------
Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διοργανώνει συναυλία με
 το συγκρότημα e n c a r d i a, στη μουσικοχορευτική παράσταση
Φ Ω Ν Ε Σ  Σ Τ Η  Μ Ε Σ Ο Γ Ε Ι Ο
με το φωνητικό σύνολο « π λ ε ι ά δ ε ς»
συμμετέχει και η ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου
Θέατρα Βράχων: «Μελίνα Μερκούρη», «¶ννα Συνοδινού»
Έναρξη: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12 ¤
Προπώληση: 10 ¤


Ticketservices, www.ticketservices.gr , καταστήματα Public και Ticketservices: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς), τηλεφωνικά στο 210 7234567 και online στο www.ticketservices.gr

----------------------------------------------------------------------

«Όλα τα ΝΑΙ του κόσμου»
Μεγάλη Συναυλία Κατά των Ναρκωτικών

 
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων),  η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων λένε ΝΑΙ στην προσπάθεια, την ελπίδα και τη ζωή με μια μεγάλη συναυλία. Τίτλος της «Όλα τα ΝΑΙ του κόσμου». Αφορμή της το ομότιτλο cd.
 
Συμμετέχουν αλφαβητικά και αφιλοκερδώς οι:  Θανάσης Αλευράς, Ηρώ, Θέμης Καραμουρατίδης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλης Χατζηγιάννης.
 
Μαζί τους και τα συγκροτήματα των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και 18 ΑΝΩ.
 
Στο χώρο της συναυλίας θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα των προγραμμάτων.
 
Η συναυλία γίνεται για την ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης.
 
Τιμή εισιτηρίου: 5¤
 
Προπώληση εισιτηρίων:  στα καταστήματα PUBLIC, Παπασωτηρίου και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Online: Viva.gr - τηλεφωνικά: 13855

 

 

---------------------------------------------------------

Σας περιμένουμε όλους!

-------------------------------------------- 

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα βρίσκεται με ενημερωτικό περίπτερο,την Τρίτη 11 Ιουνίου στο Γκάζι, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς, στη συναυλία που διοργανώνει ο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

 

 -------------------------------------------------------

Μια περίτεχνη συλλογή από ξύλα της βροχής, Μπεντίρ, Bodhran, Τύμπανα του Ωκεανού, Νταούλια, Τουμπιά, Ντέφια θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013,στις 17:30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Όλα δουλεμένα με μεράκι από τους εκπαιδευόμενους επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης που υλοποίησε το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για απεξαρτημένα άτομα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
 
 

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

  

 Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πραγματοποιεί συστηματικά streetwork (προσέγγιση χρηστών στο δρόμο) σε περιοχές του Κέντρου της Αθήνας με στόχο την ενημέρωση για τις υπηρεσίες του θεραπευτικού προγράμματος.