Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας
Βαλτετσίου 37, 106 81
Αθήνα
ΤΗΛ. 2103300751(απευθείας γραμμή για χρήστες ουσιών)
Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας
25ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος
109 09 Διασταύρωση Ραφήνας
ΤΗΛ: 22940 79900
Αρχική σελίδα / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΔΡΑΣΕΙΣ / Κατασκευή Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων

Στην Εναλλακτική Κοινότητα Παρέμβαση λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων, όπου κατασκευάζονται  το bendir, το νταούλι, ο βροχοποιός και το περιστρεφόμενο χειροτύμπανο.

Πρόκειται για μια κατάρτιση εστιασμένη στην ελληνική παράδοση, όπου σημαντικό μέρος καταλαμβάνει η οργανοποιεία, καθώς και η συντήρηση ή/και επιδιόρθωση μουσικών οργάνων.
Το εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, μέσα από ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρεται στους εκπαιδευόμενους από επαγγελματίες οργανοποιούς, αποτελεί ιδιαίτερα δημιουργική ενασχόληση για τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας παρέχοντας την ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων, ευαισθησιών καθώς και επαγγελματικής κατάρτισης σε πραγματικές συνθήκες εργαστηρίου.

Ενταγμένη στο εργαστήριο αναπτύσσεται και λειτουργεί η έκθεση μουσικών παραδοσιακών οργάνων.

Το Μάιο 2008 εγκρίθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) η ένταξη των κρουστών μουσικών οργάνων της Εναλλακτικής Κοινότητας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη συλλογή «Ελληνικές Χειροτεχνικές Δημιουργίες» και χορηγήθηκαν τα χαρακτηριστικά σήματα γνησιότητας και χειροτεχνικής αξίας. Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των οργάνων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eommex.gr

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα εκτίθενται σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254), στο πωλητήριο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα, στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς καθώς και στον εκθετήριο χώρο του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Κυδαθηναίων 17). Έκθεση των μουσικών οργάνων υπάρχει και στο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ραφήνας. Τα όργανα διατίθενται προς πώληση στο ευρύ κοινό.
 
 
Για να δείτε ενδεικτικά στάδια από την κατασκευή ενός νταουλιού παρακολουθήστε την προβολή παρουσίασης.
 
 

Για να παραγγείλετε κάποιο από τα χειροποίητα

μουσικά όργανα του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παρακαλούμε

επικοινωνείστε μαζί μας στo τηλέφωνo 210 3300779 ή

στην ηλεκτρονική δ/νση info@kethea-paremvasi.gr 

 

 

περισσότερα >